RestaurantsBlake Head Bookshop & Cafe

82 out of 100 (1 Source)
You can change the rating with a click
Blake Head Bookshop & Cafe
Sjalen
Sjalen (37)
Skåne, Sweden
93%
very good

Mat för både kropp och själ

Jag hade turen att bo bara några kvarter härifrån under ett år och Blake Head var på min väg till och från jobbet så jag hade ständigt näsan i boklådorna utanför dörren. Där kan man fynda pocketböcker för bara några pund och det blir en hel del klassiker. Om man bemödar sig med att gå in så öppnar sig en värld av vackra fotoböcker från platser runt om i världen samt en hel del böcker om brittisk historia. Den som har barn hittar flera hyllor barnlitteratur och här finns också massor av kokböcker eftersom Blake Head längst in i lokalerna har ett café. Här serveras både frukost och lunch och det är verkligen jättegoda saker på menyn. Visst, en hel del är typiskt engelskt - i synnerhet frukosten - men det görs väldigt gott här. Dessutom är allt vegetariskt men på det där sättet som gör även en köttätare övertygad om att det faktiskt går att överleva som vegetarian. Man kan också komma hit bara för en kopp te och något sött. Allt naturligtvis med något att läsa nära till hands. Caféet har ett stort glasparti vid utgången till innergården och i taket så här känns ljust och fint även under molniga dagar och bakom disken är det just så där fräscht som man vill att det ska vara där man äter.
  • 70/100
  • 90/100
  • 80/100
    Ambiance
    Guests
  • 90/100
    Food
    Service
  • Blake Head ligger bara några steg från Micklegate Bar så det är enkelt att komma hit från järnvägsstationen eller från den del av centrum som ligger på samma sida floden. Bokhandeln är verkligen inte stor men den har något för alla och personalen är kunnig. Likadant är det i köket. Den som är vegetarian har naturligtvis mer att hämta här men jag vågar påstå att köttälskare imponeras. Enda skälet till att "måste upplevas" får lågt betyg är att York har så många andra måsten och atmosfären kan ibland kännas lite pretentiös. Annars är det verkligen ett toppenställe värt att prioritera.

Do you think this review is helpful?

Comments to this review

• redpaint
    Read complete message
    redpaint, 16.06.2008 20:43 o'clock

och jag som älskar böcker... ;-)
  • johannasofia
    Read complete message