Museum/ Exhibition/ GalleryYork Castle Museum

83 out of 100 (3 Sources)
You can change the rating with a click
York Castle MuseumYork Castle MuseumYork Castle MuseumYork Castle Museum
Skåne, Sweden
75%
very good

Ett underskattat museum

[Sjalen, 09.09.2007] Castle Museum ligger i Yorks gamla fängelse, i det gamla slottsområdet där bara Cliffords Tower finns kvar av de medeltida delarna. En del av fängelset har bevarats och här kan man se hur den kända stråtrövaren Dick Turpin satt. Den här delen visar också lite om det engelska inbördeskriget på 1600-talet som berörde York en hel del och här finns vapen och annat utställt. Det som jag tycker är mest fascinerande är däremot inte alls detta utan resten av museet som består av en samling saker från 1700-talet och fram till idag. Saker som vi använder hemma i vårt dagliga liv. Museet grundades av en Doctor Kirk som bodde utanför York och när patienter inte kunde betala honom så tog han gärna emot saker från deras hem istället. Därför finns en stor del jordbruksredskap, hushållsgrejer och annat från 1800-talet och detta har sedan byggts på så att man idag kan titta på våra första damsugare, diverse leksaker och annat. Här finns också en hel edwardiansk gatubild där man kan gå in i en karamellbutik m.m. För den som tar med familjen på museum är detta en heldag. York har ju så många museer av världsklass att det är lätt att missa detta. Gör inte det.
  • 100/100
  • 60/100
  • 70/100
  • 60/100
    Architecture
    Concept
    Exhibits
    Relevance

Do you think this review is helpful?

Comments to this review

You can leave comments to the author or the photographer. Do you like what you see? Do you have more questions? He/she looks forward to your message.