perfection!

Här ligger Venedig för dina fötter (11.12.2007)
Sjalen
Sjalen (37)
Skåne, Sweden
Ja, jag vet. Näst själva Markusplatsen är detta säkert den turistigaste delen av Venedig men man ser ju precis varför! Här har man en bred hamnpromenad som på dagarna sjuder av liv med massor av vaporettis puttrande in till kajen och går man den en bit bort och sedan vänder på huvudet så har man några av Venedigs allra mest kända sevärdheter i blickfånget vilket gör att skymningen är än mer speciell när ljuset skiftar bland kupoler och kampaniler. Hela Lagunen ligger för ens fötter och man ser det Venedig som ofta förekommer i filmer.

Visst, här finns salustånd med en massa krimskrams och fullt av souvenirbutiker med masker, vykort och andra saker och turisterna flockas uppe på bron där man har den kända vyn mot Suckarnas bro men so what? It's Venice and I love every minute. Det känns som om vi alla är med i filmen om en av världens i särklass mest unika städer. Att gå på denna breda "promenad" utan bilar och sedan sätta sig med ett glas soave på någon av dess barer och bara titta ut över lagunen, ja det är inte mycket som kan slå det helt enkelt. Så trotsa ficktjuvarna och försök att undvika värsta dagsrusningen så får du också vara med i filmen.
Number of Attractions
Suitable for Children
100 out of 100

Do you think this review is helpful?

Comments to this review

• Read complete message
    celles, 27.12.2007 15:44 o'clock

Ojoj det låter förfarligt ! Alltför många fötter för min smak, skratt
    celles