Restaurant/ InnsGlenfiddich Warehouse No 68 > Review
![]() |
| ||||
Sedan Glenfiddich öppnade har jag varit här varje gång jag åkt till Stockholm. Normalt tycker jag att Västerlånggatans restauranger är dyra turistfällor med trist service men när det här stället öppnade så lockade de med öl från svenska mikrobryggerier på svarta tavlan utanför och vi klev in. Sedan dess är vi fast och återvänder alltså regelbundet för att prova nya svenska höjdpunkter i bryggerisvängen. Öl från Nynäshamns ångbryggeri kan man visserligen hitta på andra ställen i Stockholmstrakten men norrländska Oppigårds och göteborgska Dugges tar också plats här och vad sägs om en Granit från bohusländska Grebbestad? För att bara nämna ett fåtal av alla sorter. Något helt annat än de gamla vanliga trista lageröl man ofta ser härhemma. Dessutom vet personalen här vad de ska rekommendera den som frågar. Man säger vad man brukar gillar och vips dyker det upp något de är entusiastiska över. Billigt är det inte men det är något speciellt att sponsra svenskt öls framtid!
Senast vi var här så hade vi gäster från Australien och då passade vi på att äta också. Restaurangdelen ligger i lokalens inre och är inredd i ljus, svensk stil men med whiskyfat här och där för att mysa till det. Här är mest turister och det är kanske inte att undra på. Svenskar kanske tycker att det är för dyrt för att bara äta "svensk mat" men här är det ju älgcarpaccio och liknande som gäller. Vi njöt av en trerätters med just carpaccion som var supertunn och god och smakade mer biff än träig älg för den som tror att älg bara smakar skog. Huvudrätten var renstek som var riktigt mör och fin och till och med min man som normalt gillar välstekt som den engelsman han är hade inget att klaga på! Till detta finns en diger vinlista men på ett sådant här ställe vill man ju gärna fortsätta med öl och de rekommenderar bra sorter till varje rätt så vi fortsatte på vår inslagna bryggarväg. Desserten var "bara" en chokladpralinstallrik men det var ungefär vad vi var redo för vid det laget och den serverades med ett mörkt öl som faktiskt ingick i hela rätten. Vilken smaksensation! Ölen och chokladen var en perfekt kombination och när jag glatt påpekade detta till vår servitör så sa han "ja visst är den underbar!" så då blev jag ännu gladare av att äta här. För finns det något trevligare än när personalen vet vad de serverar och är entusiastiska. Överhuvudtaget är denna entusiasm något av det trevligaste med Glenfiddich. De kan och de vill dela med sig av sin kunskap. Nej, det är inte billigt att äta här men det är prisvärt. Du är mitt i Gamla stan så det går att hitta på vad som helst innan eller efter ett besök och mat och dryck, det kan man här. Turisterna som kostar på sig att äta här är även de av den mer matglada typen verkar det som. Det råder en trevlig atmosfär - en blandning av stockholmska stammisar och italienare på jakt efter renstek. Ta med några glada vänner och prova!
Comments to this review
johannasofia, 11.07.2008 09:58 o'clock
åh vad mysigt det låter. "Gammal träig älg" ha ha Älg är ju jättegott!

Germany
Spain