Nature SpotSeven Sisters Country Park

90 out of 100 (2 Sources)
You can change the rating with a click
Seven Sisters Country ParkSeven Sisters Country ParkSeven Sisters Country ParkSeven Sisters Country Park
Add new photos
Hove, United Kingdom
95%
perfection!

Vackert landskap.

[redpaint, 24.06.2008] Två gånger på en skolresa har jag varit här nu med ett gäng hormonella skolungar och den första gången var vädret inte det bästa men det regnade åtminstone inte men den andra gången var det strålande solsken och minst 24 grader. Jag föredrar ju klart solsken för jag tänkte få en gratis solbränna också men ungarna önskade efter regn redan innan vi ens börjar gå uppför backen vid ingången av parken till klipporna och stranden.

Bussen släppte av oss vid parkeringen, som kostar om man har bil av den anledningen att man ska sponsra parken. Där finns också ett besökscenter med toaletter, souvenir shop, café och restaurang. Det finns även bänkar precis där där man kan sitta och äta sin medhavda matsäck eller som det kallas här "packed lunch", vilket vi gjorde.

Sen korsade vi gatan, där även en buss går mellan Brighton och Eastbourne och begav oss iväg. I solens gass gick vi upp för backen och gnällandet var i full gång. Jag ignorerade och så när vi kom upp för backen stannade vi en stund. Där hade vi utsikt över River Cuckmere som slingrar sej som ett "S" genom parken. Fast det är ju faktiskt inte en å längre. Den har blivit stoppad och är numera en sjö och den står helt still, den leder ingenstans. Där uppe är utsikten helt underbar och man bara står där och tittar och försöker ta in det. Man kan se ända till stranden och klipporna men det är precis.

Vi vandrade vidare och som alla vet efter uppförsbacke är det nerförsbacke.. som tur är. Vinden fläktade där upp som tur är för det är riktigt varmt och jag kände hur solen tog.. Vi närmade oss stranden men gick förbi några illaluktande kor och får och skyndade på stegen lite. När vi väl kom fram fanns det massor av olika skolgrupper där som det brukar vara på denna tiden på året.
Det luktar så gott där vid havet och det är så vacker blått och nästan grönt havet och jag hade verkligen lust att ta ett dopp. Ingen av ungarna fick så jag fick också låta bli.. Klipporna är så härligt vita och imponerade och kameran gick av för fullt. Tyvärr är stranden inte lika fin som havet och klipporna, det är massa småstenar och så har vinden gjort det ganska ojämnt.
Promenaden från ingången av parken till havet tar ca 30 minuter. Och just denna dagen var det ganska segt att gå tillbaka i värmen. Men det var värt det, det är så fint där och det känns som man är nån helt annanstans än i England..

Runtom är det massor av folk som cyklar, äter sin picnic, promenerar, springer och är ute och går med hunden. Här kan man göra nästan vad som helst.
  • 90/100
  • 90/100
    Relaxation Value
    Uniqueness
  • Att komma hit är som att lämna "det vanliga" ett tag. Det är så fint med allt det gröna och jag älskar klipporna och det härliga havet. Det är väl värt ett besök som en variant till storstaden. Det ligger inte långt ifrån varkens Brighton eller Eastbourne och med buss kan man enkelt ta sej dit. Det finns även gott om parkeringar om man kör.. Underbart!

Do you think this review is helpful?

Comments to this review

• johannasofia