marialinn world Morocco

marialinn reviews Morocco

Bo på samma Riad som Jimi Hendrix

Travel date: December 2007
[14.05.2008] Efter några dagar i den enastående staden Marrakech kom vi till Essaouira. Essaouira ligger vid kusten och hit kommer surfare från hela världen! När vi var där var det inte direkt någon badsäsong: början av december. Men vi såg en och annan modig som tog sig ett dopp. Förutom att staden känns mer öppen eftersom det är en kuststad skiljer sig Essaouria mycket från Marrakech. Här är alla hus vita med b [more]

good
[07.05.2008] Är du intresserad av medicinala växter och essentiella oljor ska du gå till örthandeln Herboristerie Dar Si Saïd som ligger i Marrakechs medina. Här kan du köpa kryddor och oljor (till exempel Arganoljan) eller bara få en guidning i affären av ägaren. Dessa aromatiska oljor framställs genom destillering av till exempel blommor och frön. Arganoljan görs av arganfruktens frön. Eftersom oljan är bra fö [more]

excellent
[06.05.2008] Resan till Marocko börjar med tre dagar i Marrakech. Vilken magisk stad! När jag gick på Place Djema el fna kändes som om man hade blivit förflyttad till medeltiden. Riad Omar ligger bara inom någon minuters gångavstånd från detta underbara, livliga och smått kaotiska tog. Ska man till Marrakech tycker jag verkligen man ska bo på en Riad: här bodde överklassen förr i tiden. När jag tänker tillbaka på [more]

excellent
[02.05.2008] Essaouri är en härlig stad vid havet. Efter några dagar i den mer intensiva staden Marrakech, var det skönt att komma hit och känna friska vindar från havet. Här är alla hus målade i vitt och blått, så även Taros Café. Efter att ha gått runt en hel dag i Essaouiras medina kan det vara skönt att ta en paus: på Taros Cafés terass kan man sitta och dricka en mycket god och billig mintte och samtidigt nj [more]

excellent

Avsluta din resa med lite lyx

Travel date: November 2007
[02.05.2008] Efter att ha tillbringat några nätter på en Riad Omar i Marrakech och Riad Al Madina i Essaouira var det faktiskt ganska skönt att avsluta veckan i Marocko med en natt på ett lyxhotell vid stranden i Agadir! Självklart är det en helt annan upplevelse att bo på en charmig men enkel Riad: det kändes som om man kom Marocko närmare helt enkelt. Royal Atlas i Agadir hade kunnat vara ett hotell i vilken semesters [more]
1 to 5 out of 5