ShoppingCarnaby Street

81 out of 100 (4 Sources)
You can change the rating with a click
Carnaby StreetCarnaby StreetCarnaby StreetCarnaby Street
Sjalen (37)
Skåne, Sweden
80%
pretty good

Gatan som förlorat sin glans

[Sjalen, 30.01.2008] Carnaby Street var jättekänt på 60-talet när alla flockades här för att hitta udda och trendigt galna kläder. Det var då det och gatan har åldrats en hel del sedan dess. Under mitt första besök blev jag jättebesviken även om jag visste att det förändrats sedan sina heydays. Jag kände det ungefär som den som ser den lilla sjöjungfrun i Köpenhamns hamn och tänker "var det allt?". För här fanns verkligen inget kvar av flärden från förr.
När jag sedan flyttade till London så upptäckte jag att gatan trots allt hade en del roliga butiker även om det inte var samma typ som förr. Dessutom finns här puben Shakespeare's Head där svenskar i förskingringen samlades och hade kul ibland och såvitt jag förstår så gör de det än. Inget för dig som vill undvika svenskar till varje pris alltså men här är det iallafall mest de som bor i staden även om puben är full av allehanda andra turister på grund av läget. Min egen stora anledning till att besöka Carnaby Street idag är fotbollsbutiken i ena änden. Inte för mig men för min fotbollstokiga familj. Den är av det dyrare slaget men har å andra sidan allt man kan vilja ha i form av klubbsouvenirer och tröjor. Alla stora lag från Europa finns representerade och inte minst de brittiska såklart. Faktum är att en av Malmös fotbollsbutiker lär importera av den här butiken.
  • 100/100
  • 40/100
  • 60/100
  • 100/100
    Cult Factor

Do you think this review is helpful?

Comments to this review

You can leave comments to the author or the photographer. Do you like what you see? Do you have more questions? He/she looks forward to your message.