Recurrent Events/ FestivalsLa Cronoscalata > Review
![]() |
| ||||
La Cronoscalata är en fest för bilintresserade, och särskilt då om man är intresserad av Fiat 500 då det är den största kategorin av tävlande här. Det är inte lätt att ta sig till tävlingsplatsen om man inte har bil eller scooter, eftersom den äger rum på små, slingriga vägar på Etnas sluttning. Några kilometer ovanför Giarres centrum hittar man startplatsen, och här kan man gå omkring och titta på alla tävlingsbilar och (om man kommer tidigt) hur det monteras, mekkas, fixas och donas. Uppe vid själva starten bygger man upp en läktare som man kan sitta på om man vill ha god uppsikt över starterna. Här finns också några mindre, ambulerande kiosker som säljer dricka och enklare maträtter som paninis och arancini (en slags friterad risboll med köttfärs i mitten). Jag tycker dock att det är roligare att ta sig till någon av alla de kurvor som banan (vägen) erbjuder och titta på bilarna när de svischar förbi där. Om man vill ha bra plats och kunna se bra får man dock komma tidigt, eftersom det brukar bli väldigt mycket folk. På många av dessa platser finns också en liten kiosk så att man kan få sig något att äta eller dricka under dagen. För den som vill se racingbilarna kan det bli lång väntan, eftersom dem startar sist av alla. Om man planerar att stanna länge kan det vara bra att ta med sig något att sitta på och kanske något som skyddar från solen, då det är ont om skugga.
Jag tyckte inte att det var jättekul att titta på den här tävlingen, men är man mycket intresserad (som min pojkvän) så får man en riktigt rolig dag.

Germany
Spain