Sjalen world Germany

Sjalen reviews Germany

good
[05.12.2007] Leksaksmuseet i Nürnberg kallar sig Tysklands nationalmuseum för leksaker och därför tycker jag gott att det kunde haft fler utställningar men det var ändå ett trevligt museum och lika kul för vuxna som för barn. Här fanns dyra gamla antikviteter i glasmontrar och flera stora gamla dockskåp men också en modelljärnväg och mycket interaktivt. Jag som lekte med playmobiler som liten hade en nostalgistund d [more]

Prisvärt med superläge

Travel date: August 2006
[05.12.2007] Kanske det mest prisvärda hotell jag någonsin bott på med tanke på läget "mitt i smeten" och att det fanns rejäl frukost och bastanta och rena rum, om än lite trista, till ett väldigt bra pris. Vi hamnade här när det var fullt hos släkten på grund av familjehögtid och det visade sig att vi alla hade lyckats boka detta hotell helt ovetandes om varandra så läget måste ha lockat oss. Därför vet jag ock [more]

very good

Trevligt standardhotell

Travel date: November 2006
[26.11.2007] Skulle definitivt bo här igen. Väldigt tillmötesgående hotell med hyfsat läge och den där viktiga tyska frukosten :) [more]

Läget, läget, läget

Travel date: November 2006
[26.11.2007] Läget är fantastiskt men just därför tjänar de sina pengar alldeles för lätt på det här stället mitt i turistsmeten och det är den här sortens attityd som ger tysk service oförtjänt dåligt rykte. [more]

perfection!
[23.11.2007] Det här är ett av mina absoluta favoritmuseer i hela Europa! Varför? Jo här finns verkligen något för alla och för att det är så interaktivt. Det kanske låter torrt med ett "vetenskaps- och teknikmuseum" vilket är dess undertitel men oj så mycket det finns att se här som du och jag alltid velat veta hur det fungerar och inte bara en massa fordon. Det börjar på liknande sätt som de flesta andra teknisk [more]

perfection!
[09.11.2007] Päffgen är välkänd bland de som älskar sin kölsch - det lokala ölet - eftersom det är en av de mer kända ölhallarna i staden. Samtidigt är den inte lika nära Hauptbahnhof som flera andra kölschhallar vilket gör att de största turistströmmarna missar den så den känns mer lokal än t.ex. Früh am Dom trots att den är full av olika rum den här också. Här hittar man en glad stämning och en av de bà [more]

perfection!
[09.11.2007] Det tog mig tre sekunder att förälska mig i Globetrotterbutiken och då är jag ändå mest hästmänniska och inte klättrare eller kanotist men det är bara en sådan inspirerande affär! Här finns verkligen allt för den som gillar uteliv och med det menar jag tekniska finurligheter som gör campingen enklare, polarstövlar, tält, ryggsäckar, kanoter och glidflyg. Allt är upplagt på fyra olika våningar med [more]

very good
[09.11.2007] Jag hade aldrig hittat hit om det inte vore för några vänner och jag är jätteglad att de valde Mongo's för vår middag för här finns verkligen något för alla. Mongo's är en kedja som finns över hela Tyskland och bygger på ett koncept som påstås vara mongoliskinspirerat (därav namnet) men förutom att det är en barbecuestil på allt så finns det ingen jäst stomjölk utan här har maten mer crossover [more]

pretty good
[09.11.2007] Websters beskrevs i guideböckerna som Duisburgs äldsta bryggeri. Detta visade sig vara från 2003 vilket ju inte är så imponerande med tyska mått men trevligt var det iallafall. Däremot ska man nog inte gå hit om man har bråttom och iallafall inte sitta utomhus i så fall för där var servicen under all kritik - väntan på varje öl kändes evig även om personalen var trevlig när de väl dök upp. Inomhus [more]

good
[09.11.2007] Vi gick till det relativt lilla stadsmuseet för dess toppattraktion i form av kartor och jordglober av den kände katrografen Gerardus Mercator (är man geograf kan "måste upplevas" faktorn alltså höjas betydligt). Han föddes på 1500-talet i vad som idag är Belgien men föräldrarna kom från Ruhrområdet och han flyttade tillbaka hit som vuxen för att den religiösa toleransen var större i Duisburg. Matemat [more]
31 to 40 out of 49