Detailed review by quintus08
quintus08
Upplands Väsby, Sweden93%
Att designen på Scandics hotellbyggnad i Lugnet, Falun, är inspirerad av den närliggande hoppbacken är ganska klart. Den skiljer sig markant från många av Scandics annars ganska "alldagliga" fasader. Har man en gång sett hotellet, så kommer man ihåg det.
Hotellet ligger bekvämt till när man kommer med bil, och gott om parkeringsplatser finns det utanför hotellet. För den som vill ta en promenad är det en ganska lagom långt ner till centrum, och idrottsanläggningen och Högskolan finns i omedelbar närhet.
Mitt intryck av receptionen och personalen i den är positiv. Jag har bott här några gånger, och jag tycker att rummen är rymliga, luftiga och fräscha och har ganska typiskt Scandic-utseende. Utsikten brukar vara bra, om man hamnar en bit upp. Jag tycker särskilt mycket om att bo här på vintern, när det är kallt och ruggigt ute, för det känns skönt och behagligt och inte dragigt på rummen.
Det är avkopplande och mysigt att gå ner en stund till restaurangen på kvällen och sätta sig vid brasan, som då bidrar till en rogivande stund. De gånger jag har varit här har personalen varit trevlig och serviceinriktad och jag har inte behövt vänta länge på det jag beställt. Jag äter normalt inte någon större måltid på kvällen, men räksmörgåsen t.ex. är välsmakande, snygg och mättande.
Frukosten är som på de flesta Scandic-hotell väl tilltagen och fräsch med mycket att välja på och en hel del frukt dessutom. Jag blev riktigt glad sist jag bodde här, då jag upptäckte att det fanns laktosfria altternativ. Min mage tackar särskilt för det!
Hotellet har även en relaxavdelning, men den har jag inte hunnit prova ännu.
Här skulle jag gärna bo oftare, men som egen företagare, som måste hålla nere hotellkostnaderna upplever jag hotellet som lite väl dyrt. Självklart är det en pioriteringsfråga.
Inget tal om saken - hotellet är i varje fall riktigt bra och jag trivs här när jag övernattar här!
Scandic Lugnet8
Room Condition
Design
Bed/Mattress
View
Rummen är ganska väl tilltagna. Nu har jag förstås inte bott i alla typer av rum, men de jag bott i har varit bra. Allmänt intryck är gott - rent och fräscht. Rummen är i typisk Scandic-design.
Hotel facilities
Appearance/Architecture
Lobby Atmosphere
General Condition
Front Desk
Staff (Friendliness/Service)
Hotellets utseende är spännande och passar bra i Lugnet-miljön.
Food & Beverages
Food Variety
Food Quality
Food Arrangement
Range of Beverages
Dining Area Ambiance
Service
Utbudet av smårätter på kvällen är bra och välsmakande. Som sagt, den öppna spisen mitt i restaurangen höjer mysfaktorn väsentligt, och det uppskattar man en mörk och kall vinterkväll.
Location
Location (City)
Quiet Location
Hotellet ligger på gångavstånd från centrum, och man har nära till natur och Lugnet