Detailed review by _Indi_
Angel Rocks leden ligger ett par timmar från Fairbanks. Vägen dit är bra, ibland lite ihoplappad, och lite trafik. Dessutom ser man mycket älg längs vägen. Men annars är det inte en av Alaskas mest sceniska turer.
Man får hålla ögonen öppna och veta vilken mile-post man leter efter men det är ganska enkelt att hitta vandringsleden. Det är markerat. Och parkeringen är stor och här finns toaletter och karta och information och inskrivningspärm (som säkerhet).
Angel Rocks Vandringsled är en ganska enkel tur. Först vandrar man längs floden i ca 15 minuter, stigen är bred och platt och det är mycket träd. Det är också mycket mygg, jättemycket och väldigt irriterande. Jag trillade och stukade till foten och vi blev anfallna så mycket att smärtan liksom kom av sig och vi halvsprang vidare.
Efter ett tag tar man av till höger och börjar klättra. Myggen avtar och utsikten tilltar. Det är en ganska trist klättring tills man når själva Angel rocks men väl där är det fint. Massa skog sträcker ut sit i alla riktningar och dessa stora stenbumbligar finns lite överallt. Man kan klättra hej villt på dem men det är inte alltid lätt att ta sig upp eller ta sig ner. Man får vara försiktig. Men väl uppe finns det många fina ställen att sitta och läsa eller sola. Och för alla äventyrare är det kul att klättra, men inget för barn om man inte är försiktig, Dessutom blåser en fin bris här uppe, inga mygg nästan alls.
Man kan ta sig tillbaka via samma stig, rekommenderas varmt. om man följer stigen vidare ner på andra sidan blir det hur brant som helst. Man får hållla i sig i träd och rötter för att inte slira neråt för mycket. Och den stigen blir samma som man började på efter ett tag andå.
Men det är ett kul ställe, och vandringen är inte så lång, man kan lätt ta sig runt och ta ett par pauser och sitta på ett par timmar.
Angel Rocks Trail8