Detailed review by misia55
misia55
United Kingdom94%
Jest to bardzo spokojne miejsce zdala od zgiełku miasta. Ogród jest ogromy, pięknie zadbany, pełno w nim zieleni. Jak to na filmach zawsze widać tu również można znaleźć wielkie pola trawy po których biegają dzieci. Jednak po za trakwą i drzewami, w grodzie jest mnustwo najróżniejszych kwiatów o które starannie dbają pracownicy. Są tu również strumyki, stawy i przepiękny wodospad, który przyciąga turystów. Na jego terenie rozmieszczonych zostało kilkadziesiąd albo nawet kilkaset ławeczek, jednak toalety tu nie ma, chyba że to ja jej nie znalazłam. W palmiarni jak już sama nazwa wskazuje znajdziemu tu przepiękne palmy. Jest to miejsce wymarzone dla wielbicieli fotografii. W znajdującej się na terenie ogrodu kawiarence zmęczeni znajdą napoje wszelkiego rodzaju oraz drobny poczęstunek jednak ich ceny są poprostu kosmiczne! Za to samo wejście do ogrodu nic nie kosztuje i przez to przyciąga tłumy. Tych tłumów jednak się nieodczuwa. Każdy idzie w swoją stronę, a że ogród jest ogromny i ma wiele alejek więc nie czuć tu tłoku. Naprawde ogród jest przepiękny i polecam go dla każdego kto przechodzi w pobliżu!!!!!!!!!!!!!!!
Royal Botanic Garden Edinburgh10
Architecture