Detailed review by perherman
perherman
Örebro, Sweden80%
Andra dagen på vår Dubai visit och besök i det stora shoppingkomplexet Festival City. Älskar man shopping så är Dubai rätt ställe att åka till och jämfört med NK i Stockholm så är denna galleria flera gånger större med nästan oräkneliga våningar. Samtliga fläshigare märken trängs med diverse stora men billigare alternativ, allt från Gucci till Nike ingår i byggnadskomplexet. Lite kul också att det ligger granne med IKEA, som självklart finns här också, vart annars!? Hela stället är rent, svalt och luftigt. Lite här och var pryder smakfulla/ smaklösa!? döm själv, inrednings detaljer som vattendammar, minivattenfall och gigantiska rolexklockor. Prismässigt ligger vissa produkter lägre än i Sverige vilket också kan förklaras av att det råder skattefrihet i emiratet, än så länge. Ca. 30 % lägre i pris på ex, sportskor. Mitt i all denna lyx och invasion av västerländska modemärken ljuder emellanåt högtalarna av minaretutrop som förklarar den dagliga bönen. En högst kontrastrik känsla måste jag säga! Överallt möts man dessutom av hög servicenivå, och engelska är inget problem då det ofta krävs av gästarbetarna för att jobba inom service och butik.
Glada och nöjda lämnar vi stället och samlas utanför för att vänta på taxi. Plötsligt ser jag en BMW bil som börjar ryka, jag håller av en slump i min filmkamera och lyckas få med hela händelsen på band. Efter någon minut slår bilen eld och inom kort står den i brand, de flesta människorna runt omkring mig står paralyserat passiva. En engelsk kvinna skriker att det kanske är ett terrordåd mot oss västerlänningar! Men tillsist dyker en vakt upp med brandsläckare och det värsta kaoset är över.. Vi får också tag på en taxi och rullar därifrån men på vägen hem och även denna gång med filmkameran i hand lyckas jag också få med en långtradare som vält på motorvägen.
Allt detta på andra vistelsedagen i Dubai, vilket första intryck av landet! Märkligt!
Dubai Shopping Festival9
Ambiance