Dalka reviews
[09/01/2012] Лично на мен,до този момент в Англия,не съм посещавала по-добър музей. Заведоха ме там мои притятели,с които учихме заедно в Лондонския университет. Един ден решихме да отидем за уикенд в Манчестър, тъй като много искахме да посетим този град.
В музея има специални изложби, най-вече на индустриалната революция. Там видях и историята на Манчестър, както и историята на всички технологични и революционни събития във Великобритания.
Музеят няма вход,единствено се плаща,ако искате да се качите на линията Манчестър-Ливерпул--по два паунда за въсрастни и един паунд за деца.
[08/01/2012] Много е смешен разказът ми за това как видях Биг Бен. На практика не можах да го видя,защото очакванията ми,както и за други забележителности,които сме виждали само по телевизията или в енциклопедии, бяха много по-големи.
Всъщност кулата е доста по-ниска,отколкото очаквах,и не се вижда,ако се приближавате откъм паметника на Нелсон.
Най-добрата гледка се открива откъм моста след като подминете Парламента, за препоръчване е да се гледа откъм Окото на Лондон.
Иначе не съм посещавала кулата вътре,и не знам дали е отворена за посетители изобщо.
Получават се хубави снимки, но трябва да сте по-близ
[more]
[08/01/2012] През 2006-та посетих една моя много близка братовчедка,която живее в Бирмингам. Нарочно избрах коледните празници,защото никога не бях ходила във Великобритания през зимата. Тя много ми похвали Коледния немски базар,какъвто имаше и тази зима в София.
Много ми хареса,защото до онзи момент не бях виждала нищо подобно. Разположен беше до гарата и наблизо помня,че имаше пешеходка зона.
Храната беше доста вкусна,но доста скъпа.
Бих го препоръчала за посещение ако сте в района.
[08/01/2012] Летището на Гетуик не е толкова голямо,колкото Хийтрол. За първи път кацнах на него, когато пътувах за Великобритания, да посетя братовчедите ми в Шотландия. Беше ми за първи път да пътувам със самолет и бях абсолютно сама,а бях само на 16.
Доста бях притеснена, но английския ми беше доста добър по това време за възрастта ми,така че нямах никакви проблеми.
Слязох на един терминал,а прекачването ми беше на друг терминал,защото трябвашеда пътувам с друг самолет с вътрешен полет.
Нямах много престой,но успях да разгледам всички магазини,за да набележа какво искам да си купя на връщане.
Нямах ник
[more]
[08/01/2012] Докато вървях по Royal Mile в Единбург в един ден от обиколките ми и просто се мотаех,без да търся нещо конкретно за посещение, попаднах на този интересен музей. Нямах идея какво точно може да представяляват изложните вътре, затова си позволих да надникна.
Както всички са чели,Единбург има име на един от градовете,в които има много духове и призраци. Дали истина,или измислица, за този музей се носят много слухове--казват,че тук вечер се събират да играят духове на деца, тъй като в миналото в близост се е намирало родилно отделение, и по време на чумата всички са зазидани вътре.
Определено вътр
[more]
[08/01/2012] Дворецът Хънтингтауър в Пърт,Великобритания е бил познат с името Къщата на Рутвен. Той е съвсем малък "замък", който се състои от две сгради с кули.
Посетих го през 2000-та година,заедно с мои братовчеди, които живеят в Шотландия и ме водиха на обиколка на исторически сгради, монументи и забележителности в Шотландия, в която се вклюбих.
Това,което прави впечатление са високите рисувани тавани в едната от къщите. В замъка се е живяло около 300 години от 15-ти до 18-ти век. След това е било резиденция за посещения на крале и кралици. Дори кралица Мери Шотландска е изкарала тук медения си мес
[more]
[05/01/2012] Посетих хотела миналия Януари за ски почивка с няколко колеги. Останахме в хотела няколко дни и съвсем откровено мога да кажа,че сме много разочаровани от престоя ни там. Хотелът беше пълен, и бяхме настанени в две различни сгради, което не ни беше казано предварително, а чак когато отидохме в хотела да се настаним. Не се почувствахме много добре, но не искахме да сменяме хотела толкова бързо. Новата част на хотела беше окей,но в старата бяха много малки и не беше много чисто.
Храната беше ужасна, почти не ядохме нищо, защото не бяхме сигурни за качеството на храната.
СПА центъра не беше доб
[more]
[05/01/2012] През 2003-та посетих Париж за кратко, докато пътувах за САЩ. Едно от местата, които успяхме да видим беше Люксембургска градина. Наши приятели от Франция ни казаха,че е много подходящо да я посетим след разглеждане на забележителности в Париж, за да можем да отморим.
Градината е неповторима, има дори омалени фигури,изцяло направени от цветя и растения. Докато бяхме там,имаше доста хора,което ми направи положително впечатление. Нормално е може би, но за мен беше нещо ново като опит--да видя толкова много хора в парк.
Впечатление ми направи и подредеността на градината, беше много чисто по в
[more]
[04/01/2012] Много приятно място. Посещавах го много често докато бях дете с родителите ми. Наскоро отидохме отновно с компания и със съпруга ми и останахме очаровани. Като цяло виличките са достатъчно големи за средна компания, или за две семейства. Има две спални и разтегаем диван в хола, който става на голяма спалня. Има възможност и да бъдат доставени допълнителни легла.
Обзавеждането е обновено, но и в детството ми си спомням,че вилите бяха много добре поддържани като цяло. Много е приятно,че вилите имат веранди с масички,които са подходящи за пиене на кафе през пролетта,лятото и есента когато не вал
[more]
[04/01/2012] Много приятен квартал на София, един от по-старите, а и много близо со центъра (почти централен). Две години живях в квартал,близо до него, който все още посещавам често. Обичам Мол София, който се намира там, тъй като е първия мол в София, с едно от най-хубавите ИМАКС кина на Балканите.
В квартала е и много посещавания женски пазар. Не съм ходила там от година и половина, но всеки ден минавам с колата си покрай него за път за работа. В квартала има много заведения и магазини, за всеки вкус и джоб, доста е комуникативен, с трамвайни и метро връзки към други квартали,има и тролеи и автобуси.
1 to 10 out of 436
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>