Detailed review by Sjalen
Sjalen(41)
Skåne, Sweden95%
Jag gillar verkligen Zeleste! Redan plasthumrarna som hänger längs fasaden ger en aning om något av det som serveras. Bara två kvarter från mitt kontor och ändå går jag inte alls hit så ofta som jag skulle vilja - detta eftersom vår egen personalmatsal är både bra och jättebillig. Men det händer trots allt att någon kollega och jag går hit en solig dag när vi kan sitta ute eller att en hel grupp av oss går för att sitta och skvallra över en brunch på den långa träsoffan längst in på bottenvåningen. Det är brunchen man kommer för under lunchtid även om det har hänt att jag beställt annat. Den består av amerikansk pannkaka med sirap, en shot hallonsmoothie, grillad tomat, ostkuber och annat gott och man kan beställa en extra lyxig variant med chorizo och annat om man vill ha den mer matig. Jag har också ätit olika sallader och kötträtter här och allt har varit till belåtenhet. Fisken har jag tyvärr inte prövat för egentligen är nog den det bästa. Här skryter de ofta om limfjordsmusslor (och då menade jag inte de på burk som vi 70-talister fick som "helglyx" av våra föräldrar utan riktiga), krabba under säsong och annat mumsigt samt naturligtvis just hummer.
Personalen, som numera liksom på många ställen i Köpenhamns serviceindustri åtminstone till hälften är svensk, är väldigt trevlig och har anammat Zelestes glada inställning och servicen är snabb (i den mån maten tillåter) och vänlig utan att vara påträngande. En av de saker jag gillar mest av allt är att gästerna verkligen är en salig blandning av alla sorters människor. Hit lockas norska och amerikanska turister vilka samsas med oss kontorsråttor och Köpenhamns businessfolk. Det händer också att vi ser (f.d prinsessan) Alexandra med väninnor i det lilla anonyma rummet på ovanvåningen.
Zeleste9
Ambiance