vanyavelchevapearlbeams reviews
Bulgaria
[28/01/2012] Пицария Годзила е една от най- посещаваните в Пловдив. Намира се по средата на Главната улица и е много подходяща за похапване по време на разходка.
На два етажа е, но аз обикновено избирам първия, понеже е предназначен за непушачи.
Обстановката е приятна, не се усеща много цигарен дим. Обслужването е сравнително бързо- за толкова посещения само веднъж ми се наложи да чакам достатъчно дълго, за да се изнервя и интересното беше, че само моята поръчка се забави.
Менюто е доста разнообразно , пиците са добри, но са доста тънки, има още какво да се желае по отношение на приготвянето им.
Но като
[more]
[27/01/2012] Църквата Света Петка Нова е една от най- красивите в Пловдив. Достъпът до нея е лесен, понеже се намира на бул. Мария Лиуза.
Архитектурата на сградата е във възрожденски стил, като най- впечатляваща е камбанарията. Звукът от камбаните е тържествен и сякаш приканва жителите и гостите на града да посетят църквата. Интериорът също трябва да бъде видян. Иконостасите, дърворезбите, цялостната конструкция създават усещане за простор, свобода и предразполагат към молитва.
Светлините вечер затвърждават впечатлението,придобито през деня и дори правят църквата още по- впечатляваща.
Много хора избир
[more]
[24/01/2012] Ресторант Хитър Пeтър се намира в Кършияка. Не мога да го похваля като нещо изключително или открояващо се, но е едно добро заведение, подходящо за обяд или вечеря с приятели.
Принципно е доста обширно, има и градина, така че е подходящо и за тържества с повече гости- било то работни или лични.
Има една доста забавна фигура на Хетър Петър, която онагледява и името на ресторанта.
Обсружването и добро, храната е сравнително добре приготвена.
[23/01/2012] Църквата Света Неделя се намира в Стария град в Пловдив и чудесно се вписва в общия пейзаж. Посторена е в началото на 19 век от Петко Петков- майстол строител от Брацигово.
Църквата е с интересна архитектура, но не се набива на очи. Бих казала, че са необходими повече средства за поддръжката й, понеже е ценна част от културното ни наследство.
Тихо и спокойно е, като цяло атмосхерата на Стария град предразполага пловдивчани и гостите на града да обърнат внимание на нещата от живота извън ежедневието. Тази църква е място за усамотение и молитва.
[23/01/2012] Авиационният фестивал се повежда ежегодно на летище Крумово. Когато най накрая се наканих да отида, не спрях да съжалявам за годините, през които не съм го посещавала. Просто е уникално! На човек направо му спира дъхът. Пилотите правят различни маневри, сложни фигури и зрелището е неповторимо. Едновременно е страшно и красиво- поне а така възприех видяното.
Участват ескадрили от различни държави и премерват силите и възможнжстите си, а на зрителите остава единствено да се наслаждават.
Авиационнота шоу подължава около два чака, които минават неусетно. Има възможност любознателните да научат по
[more]
[13/11/2011] Едно от първите неща, които изникват в съзнанието ми при споменаването на София е площад Александър Невски
. Площадът е разположен пред едноименния Храм- Паметник Александър Невски. В близост до него са основните забележителности на столицата като например Народното Събрание, сградата на Софийския университет.
Винаги го свързвам с жълтите павета, хората, някои от които спокойно се разхождат, а други са нервно забързани.
По мое мнение площадът е едно от местата, които придават на столицата представителност и имат значителен принос за оформянето на цялостния й облик.
Нещо характерно, което не
[more]
[13/07/2011] За разлика от ЦУМ Централните софийски хали са много по посещавани и това е лесно обяснимо като се има предвид големия избор от храни и дрехи, коита са на напълно достъпни цени, а качеството е много добро.
Сградата не се отличава с мащабни размери- само на два етажа е, но затова пък пространството е много добре използвано от различните търговци, без да се създава усещане за хаотичност.
Полезна за клиентите е идеята, че независимо ,че например си купят нещо за хапване от първия етаж, могат да седнат и да си го изядат на втория.
На мен ми допаднаха заведенията на втория етаж- обслужването е доб
[more]
[13/07/2011] Сградата на Президентството се намира в центъра на София и е една от най- величествените сграда в столицата. Тя е седеметажна и много добре поддържана. Всява респект и уважение към държавността ни.
За туристите интерес представляват гвардейците, които стоят на пост пред Президентството неподвижно независимо от метеорологичните условия. През прозрачна витрина се виждат още двама гвардейци, които са с гръб към нас и функцията им е да пазят президента на Република България във вътрешната част на сградата.
Гвардейците освен с гордото си и професионално поведение привличат вниманието и с красивите
[more]
[13/07/2011] Народното събрание на Рерублика България разполага с две сгради- едната е тази на Бившия партиен дом, а по- новата е разположена на площад Народно събрание 2.
Мен лично ме впечатли старата сграда- изглежда по- внушителна и величествена, а и отпечатъка, който историята е сложила върху нея, още повече засилва впечатлението, която тя оставя. С нея старата София сякаш оживява пред очите ни.
Новата сграда е до Храм- паметника св Алекасндър Невски и паметника на руския цар Александър II. Тя някак си се груби сред високите и по- интересни сгради наоколо. Не отричам достойнствата на архитектурата й,
[more]
[13/07/2011] Сградата на Националната художествена галерия се намира в централната част на столицата, в близост до Народното събрание.
Привлече вниманието ми с интересната архитектура и жълтия си цвят, който я откроява. Много интересни ми се видяха нотите между комините, замислих се какво точно символизират, но така и не стигнах до конкретен извод.
В миналото сградата на Националната художествена галерия е била Турски конак и Дворец- това обяснява масивността и красотата й.
Интериорът е не по- малко интересен. Видях интересни графики, творби на живописта, скулпртури. Можем да се насладим на твоби на Мъркв
1 to 10 out of 292
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>