Detailed review by redpaint
redpaint
Hove, United Kingdom93%
Billies är mitt favoritställe att gå till för frukost, lunch eller kanske brunch. Det ligger precis nedanför backen från där jag bor på en sidogata från allt folket i centrala stan så det är väldigt lätt att gå dit när man är sugen på att äta något speciellt och extra till frukost. På helgerna är det alltid mycket folk så det gäller i så fall att vara väldigt tidig (vilket ALDRIG händer i vårt hushåll) eller så är det bättre att vänta lite längre framåt mitt på dan. Det har hänt att vi har köat i regnet utanför, så poppis är det. På vardagarna är det dock inga problem då folk kommer mer sporadiskt. Billies är ett litet café och jag har många gånger undrat varför de inte skaffar ett större ställe men dels är ju det charmen och dels så kommer ju folket ändå.
Det är väldigt enkelt inrett med några stolar och bord men fönstren är stora så det är ganska fin utsikt.
På menyn finns det massor av specielitér och det som de är mest kända för är deras "Hash". Det står till och med på menyn "Billies famous hash". Då kan man ju som svensk undra vad hash är. Jag tittade länge på tallriken (inte min) innan jag fattade men det är lite som pyttipanna. Stekt potatis med bacon, korv, ägg och så smält ost på. Visst finns det varianter med tex bönor eller vegetariskt. Det är massor av mat så det räcker för två måltider (även för en man) så det brukar bli för både frukost och lunch när vi går dit.
Jag brukar dock bara titta och smaka lite på min sambos tallrik då jag inte äter korv. Men det smakar ganska gott faktiskt. Jag beställer alltid samma goda smörgås. "Big smoke" är min absoluta favorit. Det är två rostade bröd med filadelphiaost på, avokado och rökt lax. Och så inte att förglömma den stora goda salladen. Jag har provart att göra detta hemma några gånger men det blir aldrig lika bra som hos Billies.
Det är mycket mat och man bli mätt. Det finns massor av andra olika varianter på menyn men eftersom jag alltid (kanske är tråkig och) väljer samma kan jag inte komma på några exempel. Men jag är säker på att det håller samma höga standard som det vi beställer.
Som vanligt är det ju aldrig billigt att äta ute sådär då för oss båda går det nog på 200kr (£15) men dels är det ju väldigt speciellt och dels håller man sej mätt tills middagen..
Mumsigt gott och verkligen värt ett (många) besök.
Billie's Café10
Ambiance