Detailed review by redpaint
redpaint(31)
Hove, United Kingdom96%
Bill's är defintivt ett av mina favoritställen i Brighton då det inte är som alla andra restauranger. Dels är maten från lokala bönder och ekologisk odlad, den smakar fantastiskt och oavsett vad man beställer kommer det inte se lika dant ut på tallriken som någon annan restaurang. Här är allt så mycket finare, upplagt och lagad på deras sätt och det är vackert. Varje rätt har en egen twist på det och när jag var där häromdagen beställde jag en ceasarsallad som förutom smakade helt fantastisk hade några nypotatisar i. Baconen var knapriga och perfekta och jag njöt av varenda tugga. Sällskapet jag var med hade beställt in snacks att ha på bordet med oliver, pesto och bröd. Allt gör de själva och det var svårt att sluta äta det goda brödet.
På menyn finns det även vegetariska rätter och priserna ligger från 8 pund och till 13 pund beroende på vad man väljer såklart. Och varenda rätt är värd varenda pence och pund.
En annan sak som gör att Bill's är en favorit och inte är som andra restauranger är lokalen. Det är nämligen en gammal lagerlokal med högt i tak och portar till dörrar. Detta gör att det är ett häftigt ställe att går till. Precis vid ingången finns även en liten butik där man kan köpa grönsaker, oljor, frukt, marmelader, juice och massor av andra saker som de producerat och märket är ju såklart Bill's. Längs med ena väggen ändå upp i taket finns det prydliga hyllor med deras produkter uppradade och i en häftigt mönster. Det finns en disk med efterrätter som inte ens går att beskriva. Det måste upplevas (eller helt enkelt titta på mina foton).
Definitivt värt ett besök, både för maten och för upplevelse.
Bill's Produce Store10
Ambiance
Guests
Food
Service
Bill's ligger mitt i stan i Lanes vid biblioteket och Brighton Dome. Det finns parkeringar i närheten men de är dyra men det går även bussar in till stan som gör det lätt att ta sej dit.
Billäs tycker jag verkligen är en måste upplevas även om man bara går dit för att ta sej en titt i butiken. Det är öppet både dagtid och kvällstid och de serverar förutom mat kaffe, te och egna hemgjorda drycker som egna smoothies och juicer. De smakar för övrigt riktigt bra så vill man bara stanna för en fika går det alldeles utmärkt.
Servicen är bra, de visar en till bordet och de brukar rekommendera bra rätter att prova på.