Detailed review by redpaint
redpaint(31)
Hove, United Kingdom93%
Jag har än så länge bara varit här på Brighton Centre en gång och då var jag här för att se en konsert med Pink. Men jag har gått förbi byggnaden många gånger då det ligger i centrala Brighton precis vad stranden och strandpromendaden. Brighton har många vackra byggnader med detta center är verkligen inte en av dem. Den är brun, ful och passar inte alls in där med hus och byggnader från den viktiorianska tiden. Brighton Centre byggdes nångång på 70-talet så det förklarar ju dess fulhet men det ursäktas inte.
Vid konserter rymmer centret ca 5000 besökare och det är öppet golv där i mitten och man sitter på ganska obekväma plaststolar runtom. När vi var där var scenen på ena kortsidan och vid sidan om scenen fanns även skärmar där man kunde sen konserten. Pink var ju värt ett besök trots dessa små plastiga stolar .
Vid entren finns även ett box office där man kan köpa biljetter och centret har många events och konserter om under året. De gästas av många kända artister så utbudet kan man inte klaga på. Tyvärr är det alltid svårt att få tag på biljetter så det gäller att vara ute i god tid.
Det finns en kiosk/ matställe där det säljs diverse mat och dryck.
Tyvärr har hela byggnaden den där tråkiga känslan av 70-talet och det mesta är gammalt och tråkigt och det är synd. Men det centret lockar alltid besökare, men det är ju inte för byggnaden i sej.
Brighton Centre5
Att hitta till Brighton Centre är störtenkelt. Det är lätt att ta sej dit med kommunala transporter, tågstationen ligger 1 km där ifrån och därmed gångavstånd. Bussar stannar på Churchill Square och även det är gångavstånd. Själva centret i sej har ingen parkering men det finns flera parkeringshus på gångsvstånd till centret. Sen är det en annan fråga hur enkelt och snabbt det är att köra dit från andra ställen runtom i staden eller från grannstäder. Det är mycket trafik och speciellt så nära stan.
Själva centret får ingen plupp alls när det gäller "måste upplevas". Det är inget speciellt alls med byggnaden men det hela handlar ju om vad som erbjuds för konsert eller event. Det fyller ju sin funktion om man ser bra även från sidan där vi satt men ingen favoritarena alls.