Detailed review by redpaint
redpaint
Hove, United Kingdom97%
Jag har ju fortfarande ganska dålig koll på det här med hotell i England och speciellt inte bortskämd med finare hotell som det här så jag var väldigt nyfiken på vad som komma skulle. Anledningen till att sambon bokade just detta hotell var att vi skulle relaxa och bara njuta några dagar så det var inte Bournemouth i sej som lockade utan det var egentligen bara hotellet. Det var viktigt att hotellet hade pool, bastu, jacuzzi och hela baletten så därför blev det just detta hotellet. Kedjan Devere brukar hålla måttet också enligt sambon och för 140 pund (ca 1800kr) natten för det billigaste rummet förväntas en hel del och vi var där i två nätter.
Vi anlände en halvtimme innan incheckningstiden klockan tre och ställde oss i bilkön utanför för att bilen skulle bli körd till garaget. Hotellets ingång ligger precis i en rondell så vi fick slänga upp bilen på trottoaren för att inte bli påkörda men efter 10 minuter kom en man som tog bilen till garaget (det kostade 15 pund om dagen för att ha den parkerad där). Vi gick till incheckningen men eftersom vi var en aning tidiga fick vi vänta på rummet. Vi lämnade väskorna som hade burits in till rummet när vi väl var tillbaka vilket var en trevlig liten gest.
De Vere Royal Bath8
Room Condition
Design
Bed/Mattress
View
Vårt rum var nog det enklaste på hela hotellet men det betyder ju inte att det är något fel med det. Rummet var inte så stort men stort nog för våra behov. Det fanns en dubbelsäng i engelska mått vilket betyder något mindre än vad vi svenskar är vana vid men den var skön att sova i. Det fanns extra kuddar tack och lov då jag behöver fler än en. Garderoben var galet stor och det fanns en fläkt där som vi inte behövde använda då det var värme vi behövde dessa höstdagar. På det lilla "sminkbordet" eller vad man kallar det fanns telefon, w-lan och kaffe, te och så kakor såklart.. Dessutom fanns det en byxpress och strykjärn som faktiskt kom till användning- dock inte av mej såklart.
Tvn var inte den modernaste och den var faktiskt trasig. När man satte på tvn var ljudet på full speta och det tog en tag att sätta ner det så det gällde att vara beredd på det när det var dags. det fanns Playstation 1 kopplat till tvn men det precis som filmerna fick man ju betala för om man ville spela. Det fanns två röda fotöljer som passade väl in i detta gammaldags inredda rum och gardinerna passade väl in där men alldeles för galna för min smak (som många engelska saker är).
Utsikten var ingen höjdare- det var på sidan av hotellet och bakom träden såg man en parkering men det fanns ingen anledning till att öppna upp gardinerna ändå, hösten och kylan ville vi stänga ute. Rummet hade såklart en heltäckningsmatta som var mörkgrön men ren så det var okej.
Badrummet var ganska smalt men det var rent och fint med vitt kakel på väggarna. Runt handfatet fanns en grön skiva som gärna kunde vara en annan färg men som tur var fanns ingen heltäckningsmatta där- plastmatta är väl lite bättre.
Badkaret var lite för smalt för min smak men jag badade inte då jag fick nog av det i poolen. Duschen var varm och skön.
Hotel facilities
Guests
Pool & Outdoor Facilities
Spa Facilities
Relaxation Value
Hotellet har den gamla engelska stilen över sej och allt går i den stilen vilket inkluderar både färger och inredning. Det allmänna skicket är bra men det som gör att betyget får lite minus är det faktum att poolområdet inte höll samma standard som resten av hotellet som var perfekt skött. Det luktade lite illa i omklädningsrummet, det fanns kalk på golvet och väggarna var lite slitna då färgen trillat av. Det är inte vad jag förväntar mej och helt klart var foton på websidan tagna när det var nytt och det höll inte den standarden. Bastun hade trasiga brädor och man fick flisor där bak dessutom var jacuzzin lite för kall.. Men trots det var det bra och det fyllde sin funktion. Gymmet hade maskiner som dög för vårt ändamål just dessa dagar men inget som man förväntar sej på ett riktigt gym. Det var inte många som utnyttjade poolen och gymmet när vi var där så det funkade bra men det var inte speciellt stort. Man kunde inte simma i poolen för motion utan det var endast för vanligt bad. Det fanns även behandlingsrum där för massage och annat som jag inte använde dock. Bakom poolen och utsikt över den fanns en bar/ restaurang. Vet inte om jag skulle vilja äta där med den doften som infann sej men en bra tanke.
Det fanns två eller tre restauranger på hotellet varav två var under renovering. Vi ville inte äta på hotellet ändå så det gjorde oss inget. Baren/ Loungen var enorm. Röd heltäckningsmatta, fina fåtöljer, trädetaljer och röda gardiner gjorde atmosfären riktigt mysig. Det var härligt att sitta där på eftermiddagen när mörkret föll men kaffet var dyrt.. Men det var det faktiskt värt bara för att sitta där. Det var även bordservering där så vi behövde inte ens flytta på oss.
Den lilla kontakt vi hade med personalen var bra. De körde vår bil till garaget, vid frukosten visade de oss till bordet och checkade ut oss.. Lagom.
Food & Beverages
Food Variety
Food Quality
Range of Beverages
Service
Nu käkade vi bara frukost på hotellet men vill man inte lämna hotellet så kan man äta alla måltider där och även få det till rummet. Frukosten var enorm. Det fanns så gott som allt att välja på. Vi blev visade till bordet och blev frågade om vi ville ha kaffe, te och toast. Sen gick man till buffen och tog precis vad man ville ha. Det fanns en buffe för den engelska frukosten och en för det kontinentala. Yoghurt, flingor, frukt, juice, pålägg, croissanter och massor av annat. Det var bara att välja och vraka. Problemet är väl bara att man inte orkar så mycket.. Jag nöjde mej med ägg och bacon medan sambon körde full english. Vi var mycket nöjda. Salen var också väldigt fin och det var fint uppdukat. Detta kände mera som det var värt pengarna.
Location
Location (City)
Transportation Connection
Shopping Opportunities
Beach (Size)
Hotellet ligger mitt i stan med stranden precis bakom. Det är gångavstånd till shopping, tågstationen och bussar som stannade över gatan. Vi såg bara stranden lite snabbt men det var sandstrand och det är säkert härligt på sommaren men just då ville jag bara inomhus då det var såå kallt.
Bion ligger bara några hundra meter därifrån precis som nån teater som det mesta ligger på gångavstånd.