Detailed review by paulinap
Храмът Успение Богородично или Бялата църква,както я наричаме местните, беше построена преди около две години, но и до ден днешен минавайки покрай нея се спираме да й се наслаждаваме.Храмът има много красива архитектура и невероятни стенописи и икони.Аз лично никога не съм виждала така майсторски изрисувана църква(ще се обедите в думите ми от снимките)Иконите сякаш ще ти проговорят.Бях на кръщане и останах очарована и от хора на църквата.В храма се изпълняват неделни и празнични литургии, сватби, кръщанета..Всекидневно минават стотици хора да се помолят и усамотят.Със съпругът ми я посещаваме два пъти в месеца, сядаме на пейките в просторният и много добре подържан двор,любуваме се на тишината и спокойствието на това свято място и някак си ни олеква..чувстваме се отпочинали психически и физически.Невероятна е атмосферата около храма.В двора има красиви цветя,високи дървета за летните горещини и Стубленска чешма със студена вода.
За съжаление паленето на свещ в църквата е забранено с цел опазване на стенописите и иконите.Свещите се палят в предверието.
Hram Uspenie Bogorodichno8
Ambiance
Architecture
Църквата се намира в центъра на града, лесно достъпна е дори и без указателни табели.Уверявам Ви, че ако я посетите ще останете много доволни и замислени как хората са постигнали тази невероятна архитектура и изцяло за направата на храма.Ще усетите спокойствие и душевен мир.