Detailed review by paulinap
Село Врачеш се слави с две неща-буретата,които се изработват и манастира,който се подържа много добре.Манастирът е основан като мъжко братство,но по-късно става женски(какъвто е и в момента).От 1937г. се превръща в девическо общежитие,приютило доста девойки.Преди няколко години беше извършен основен ремонт на сградите и сега манастирът е в отлично състояние.Монахините живеещи на това свято място подържат огромен двор,който се състои в красиви алеии и многообразие от цветя.В манастира цари ред и дисциплина за всеки негов обитател и посетител.Манастирът има почивен ден-петък,но ако се объркате и го посетите не мисля,че ще бъдете върнати.Позволява се разглеждането,снимането,р азходката..Често със семейството ми ходим в манастира палим по една свещичка и се любуваме на тишината..Ако трябва да опиша манастира с няколко думи те ще са: изключителна природа. подредено, красиво, чисто, уютно..Посетете го!!!
Врачешки манастир9
Ambiance
Architecture
Пътят до манастира е ужасен,има страшно много дупки.Минава се през село Врачеш,но за жалост никъде няма указателна табела,която да сочи пътят за манастира.