Efter två timmars körandes från Brighton runt London på de väl trafikerade motorvägarna kom vi till det lilla samhället Banbury vilket var ett stopp på vägen upp till Birmingham. På sambons systers rekommendation stannade vi till här på denna Rally och Marknad som enligt websidan skulle vara intressant och annorlunda. Jag som är från landet är kanske mer van vid denna sortens utställningar men mina medbesökare som är stadsfolk tyckte det vara lite speciellt. Visserligen hade jag ju innan denna event aldrig sett något liknande här i England.
Från Banbury letade vi oss enkelt med hjälp av websidan och vägskyltar ut till Bloxham strax utanför Banbury där det hölls. Det tog ungefär 15 minuter att köra på landvägarna. Vi parkerade på ett stort fält där det var gratis.
Inträdet kostade lite mer än vad websidan hade annonserat och kostade £1 mera nämligen £7, vilket motsvarar ca 80 kronor nu när pundet är svagt.
På första fältet fanns det marknad och en del stånd som sålde allt sånt där blandat krims krams man bara köper på marknad. Det fanns även en del utställningar som för det mesta gamla damer och herrar samlat på under sin livstid. En gammal dam samlade på brädspel och när jag skrattade och nämnde det svenska gamla spelet så visade det sej att hon var svensk... Världen är liten.
Vi gick vidare och det var dags för lunch. Det fanns en hel del att välja på även om det inte var nån gourmetmat. Korv eller burgare med mos, våfflor, indisk mat och cornish pasties för att nämna några. Allt serverades från husvagnar med hål i och jag vet inte hur hälsosamt det där är egentligen.. Men vilket fall som helst blev det en bakad potatis och det fyllde tomrummet.
På det andra fältet hittade man det stora utställningsfältet där det just när vi kom var hundutsällning enligt vad jag kunde höra från högtalarna. Lite senare körde de olika veteranbilarna runt och visades upp.
Det var massor av olika fordon mest överallt och i olika varianter. Ångfordonen pysslades med av ägarna och det rök från dem och tutade. Vidare kunde man se gamla utryckningsfordon som gamla polisbilar och brandbilar.
Gamla bilar från 60 och 70-talet i galet fint skick fanns det massor av och det hade alla möjliga fina färger som lysande orange och härligt blå.
Längst ner på fältet fanns öltält och ett tivoli. Vi hoppade upp på det annorlunda och gamla pariserhjulet som gick bra mycket fortare än vad jag kan komma ihåg att det ska göra. Jag har aldrig åkt det förut när det har pirrat i magen när man åker ner..
Det fanns andra små karuseller också som rallybilar och tekopparna.
Vi spenderade ungefär 2-3 timmar här men man kan lätt stanna en heldag och bara titta runt. Det finns mycket att se och vill man se utställningarna så vara det ju lite längre. Det var en trevlig, annorlunda grej att besöka.. Väl värt ett besök.
Ambiance
Catering