Detailed review by nadq
nadq
Frankfurt am Main, Germany98%
За Дяволският мост бяхме слушали доста от приятели. Така и ние през пролетта решихме за уикенда да отидем да го разгледаме. Стигнахме до Ардино и разгледахме градчето, впечатление ни направи как в центъра хората са си направили невероятно красива чешма копие на Дяволския мост. Попитахме за пътя към моста и местните хора ни упътиха. Минахме през малко селце Дядовци и стигнахме до Дяволския мост. Дяволският мост или Шейтан кюприя се намира на около 10 км. от гр. Ардино. Мостът е построен през 15 век. от български майстор. Той е построен върху останки от древен път, свързващ Беломорието с Горнотракийската низина. Когато стигнахме до него бяхме възхитени от красотата му. Толкова години той си стои запазен в планината заобиколен от красива природа. За Дяволският мост се разказват много легенди. Казаха ни в Ардино, че моста сбъдва желания - ако се осмелиш да застанеш под средния свод на моста, вземеш камъче от водата на р. Арда и си пожелаеш нещо, то ще се сбъдне. Ние останахме очаровани от Дяволският мост.
Дяволският мост - Diavolski Most10
Пътят към моста не е много добър, тесен е и само около 3км е асфалтиран,след това пътят е черен и е по добре до моста да повървите пеша.