Detailed review by Ingerhansson
Ingerhansson
Karlshamn, Sweden84%
Att ta sig till Bombarde från Alghero är inga som helst problem bara man har tillgång till ett fordon. Moppe eller bil till exempel. Stranden ligger ca 9 km från centrala Alghero och det kan ju bli lite drygt att gå så... Man kör nordväst på vägen mot Capo Caccia, förbi den lilla staden/byn Fertilia. Strax före Nuaregen Palmavera som ligger på vägens högra sida går en väg in till vänster. Där är tydligt skyltat mot stranden Bombarde. Gratis parkering finns. Och när vi är här i september 2007 är det inga som helst problem med platser. Men jag kan tänka mig att det är lite annorlunda en helg i augusti. För stranden är mycket populär bland såväl lokalbefolkningen som italienare i största allmänhet och när alla är lediga... Stranden är varken jättestor eller liten.
Men när vi är här är det, som sagt, ingen tränsel. Fredag eftermiddag på La Bombarde. En kvinna i gul bikini sitter i standkanten och läser en bok. Havet är lugnt. Allting är lugnt. Vattnet är alldeles klart och vackert turkost. Sanden är fin och vit. Eller i alla fall bra nära vit. Stranden är ren. I bakgrunden pinjeträd. Allt fler badande dyker upp när arbetsveckan tar slut fram mot kvällen. Någon har våtdräkt och ligger länge i och snorklar. De flesta nöjer sig med att bada och sola. Eller som vi: bygga sandslott i standkanten.
På stranden finns ett bar mindre snackbarer där man kan få sig något att äta eller dricka.
Le Bombarde10
Beach (Size)