Detailed review by Ingerhansson
Ingerhansson
Karlshamn, Sweden84%
Det är förmiddag när vi kommer till stranden Lazzaretto. Vi har kört från Alghero. Det tog inte någon lång stund att ta sig hit. Det var lätt att hitta hit. Vi följde bara kustvägen västerut mot Capo Caccio och körde en bit till efter det att vi passerat samhället Fertilia. När man ser en nuareg (ruin) på högersida tar man vägen in till vänster. Stranden ligger alldeles intill en annan populär strand: Bombarde. Där vägen delar sig tar man höger för att komma till Lazzaretto och vänster för Bombarde. För parkeringen får vi betala.
Ute i vattnet står en man och läser den rosa italienska dagliga sporttidningen: La Gazetto del Sport. Typiskt italienskt på något sätt.
Stranden är jättefin och havet är ljuvligt. Vattnet är underbart klart och nästan spegelblankt. Stranden är nästan, men bara nästan, lika fin som Bombarde. Kanske är det omgivningarna som är något finare på Bombarde. För trots att Lazzaretto har ett fin gamalt vakttorn att se ut över (Torre del Lazzaretto) känns omgivningarna ännu snäppet finare på den andra stranden. Kanske tack vare pinjeträden där. Nåja. Nu är det Lazzaretto vi pratar om och här är också jättefint. Stranden är ren, sanden vit och det är inte någon trängsel. Här finns en strandbar och någon enstaka strandförsäljare. Priserna är ok.
Lazzaretto rekomenderas å den varmaste!
Lazzaretto9
Beach (Size)