Detailed review by quintus08
quintus08
Upplands Väsby, Sweden85%
Av en tillfällighet hamnade jag här en kväll på genomresa. Jag hade sökt något lite annorlunda ställe att övernatta på. Sedan har det blivit flera gånger.
Det här var ett ställe, som uppfyllde mina krav på annorlunda. Miljön med de gamla träbyggnaderna känns verkligen historisk, och om man läser historien om gästgiveriet och omgivningarna, så förstår man att det har hänt en hel del här genom åren. Jag har senare läst en del om stället (bl.a. på deras hemsida), och det gör det ännu intressantare att komma hit.
Genom det anrika gästgiveriets veranda kommer man in i huvudbyggnaden och möts av trevlig och välkomnande personal. Det känns lite som om man kan ana äldre tiders societetsliv här. Något av brunnsmiljö, tycker jag det känns som. (Fattas bara stora gubbar med cigarrer och monokel och tillhörande eleganta damer.)
Rummen jag har haft hittills har legat i den nyare byggnaden, och de är trivsamma och skapligt stora.
Första gången jag var här kom jag ganska sent, så då fick jag vandra iväg till ett närliggande matställe. Andra gången hade jag bättre tur, och då erbjöd restaurangen ett antal rätter av husmanskaraktär. Den enkla rätt jag beställde hade kocken anrättat på ett sätt så att den såg riktigt läcker ut.
Frukosten hade riktigt bra standard.
Helhetsintrycket är ett mysigt, anrikt ställe i unik miljö - men kanske lite "ensam känsla" om det inte är så många gäster där just då.
Nya Alfta Gästgiveri8
Lobby Atmosphere
General Condition
Front Desk
Staff (Friendliness/Service)
Just när man kommer in upplever man historien som sitter i väggarna...